Poletne mesece si je težko predstavljati brez sproščanja na zunanji terasi. Na izbiro vrtnega pohištva vpliva več dejavnikov, med njimi velikost in vrsta terase, kakor tudi življenjski slog uporabnika. Pomembno je, da med različnimi vrstami pohištva izberemo prave vrtne garniture, takšne, ki bodo skladne z bivalnim prostorom in našimi zahtevami oz. značajem.

Med vrtne garniture pa ne sodijo samo vrtni stoli in miza, marveč tudi vrtni ležalniki, klopi, zofe, gugalniki ipd. Vsi ti elementi kolekcije naj bodo izdelani v enekem slogu, da bo oprema terase delovala estetsko.

Vrtne garniture so lahko izdelane iz različnih materialov in različnih oblik. Za odprte terase so najpogostejše uporabljeni materiali les, umetni ratan, aluminij, razni drugi umetni materiali, ali kombinacije le-teh. Vsak od uporabljenih materialov ima svoje prednosti in slabosti. Vrtna garnitura iz umetnega ratana je zelo hvaležna za vzdrževanje, medtem ko je les, kot naraven material, prijetnejši, zahteva pa nekoliko več nege.

Vrtne garniture so namenjena počitku in uživanju v naravi, zato morajo biti najprej udobne. Ko izbiramo vrtno pohištvo, moramo vedeti, kam ga bomo postavili, saj je velikost odvisna od velikosti vrta, kakor tudi od shrambe, kamor ga bomo shranili preko zime. Če razpolagamo z zimskim vrtom, potem skrbi o hrambi nimamo, saj lahko vrtno pohištvo s pridom uporabljamo celo leto.

 

Vrtne garniture

 

Kategorije