Vse povsod lahko najdete vrtno pohištvo iz ratana. Kaj sploh je ratan? Ratan je komercialno ime za vzpenjalko rotang, ki uspeva v vzhodni Aziji. Ta je masiven (ni votel kot bambus) in je zelo elastičen ter služi kot ogrodje stolom in kosovnemu pohištvu. Ob ustrezni pripravi postane ratan zelo obstojna in elestična surovina, ki se uporablja tako za notranjo opremo, za vrtno pohištvo kakor tudi za pletenje raznih košar in podobnih izdelkov. Primeren je za opremo stanovanj, gostinskih objektov, zimskih vrtov in teras.

Vrtno pohištvo iz ratana je zaradi svojega naravnega videza primerno za moderno, kakor tudi za klasično opremljene prostore. Pohištvo iz naravnega ratana je zaradi vremenskih vplivov primerneješe za opremo notranjih prostorov in pokritih vrtov in teras. Dolgotrajnejše izpostavljanje vremsnkim vplivom namreč povzroča njegovo postopno propadanje.

V primeru, če želite opremiti teraso na prostem, je primernejše vrtno pohištvo iz umetnega ratana, ki je bolj vzdržljivo in lažje za vzdrževanje. Izdelano je iz umetnega pletiva, kar omogoča dolgotrajno uporabnost. Je zelo lahko, vendar kljub temu dovolj močno. Pohištvo se čistiti z navadno vodo, umazanija pa se dobro očisti tudi z nekoliko močnejšim curkom vode.  Za boljše udobje sedenja in popestritev izgleda pa si lahko omislite še raznobarvne blazine.

 

 

Kategorije