V poletnih mesecih je najlepše, če lahko udobje svojega doma prenesete na zunanjo teraso ali vrt. Preživljanje prostega časa na prostem je vse pomembnejši dejavnik sprostitve po napornem dnevu. K temu v veliki meri pripomore udobno vrtno pohištvo.

V sodobnem času se pojavljajo različne kombinacije materialov pri izdelavi vrtnega pohištva. Lesene vrtne garniture so primerne za ljudi, ki imajo radi domačnost in toplino. Med lesenimi je najbolj cenjeno  in tudi obstojno je vrtno pohištvo iz tika. Lastnosti ostalih dobrih vrst lesa, ki se uporabljajo za izdelavo vrtnih garnitur, se lastnostim tikovine lahko samo približajo. Tikov les odlikujejo predvsem edinstven videz in trpežnost v najzahtevnejših razmerah. Zaradi izredno velike gostote ne vpija vode in je zaradi tega odporen proti gnitju in ukrivljanju ter ima dolgo življenjsko dobo. Zaradi teh kvalitet se veliko uporablja tudi pri gradnji jaht.

Vrtno pohištvo iz tika ni zahtevno za vzdrževanje. Občasno ga je potrebno premazati z oljem za tik. Z leti sicer pridobi sivo barvo (patino), ki jo lahko operemo z milnico oz. ščetkanjem, če želimo povrniti prvotno barvo ter premažemo z oljem.

Če želite imeti leseno vrtno pohištvo na odprti terasi je absolutno najboljša rešitev garnitura iz tika, ki je nedvomno dolgoletna naložba.

 

Leseno vrtno pohištvo


Kategorije